Arsenal är inställd på trumpet Everton genom att underteckna Deportivo la Coruña framåt Lucas Pérez.
Lucas, som gjorde 17 mål förra säsongen och öppnade sitt konto för den här säsongen med vinnaren mot Elbar förra fredagen, har en buyout-klausul på cirka £ 17m. Everton hade varit beredd att möta det beloppet och hade till och med kommit överens om personliga villkor i princip med 27-åringen, bara för att Arsenal skulle framstå som rättare.
Förhandlingar mellan klubbarna och spelaren förstås vara i gång i Spanien, med Arsenal säker på att flytten kommer att bekräftas före helgen. Arsène Wenger hade riktat sig mot en central försvarare men flyttade till Lucas efter lördagens otroliga rita i Leicester fotbollströja City, efter att ha sett intresse för Jamie Vardy och Alexandre Lacazette kom till intet tidigare på sommaren.
Lucas, som började sin karriär på Atlético Madrid, kan arbeta genom mitten eller på flanken och ha etablerat sin legitimation under stavar hos Rayo Vallecano, Karpaty Lviv i Ukraina, PAOK Salonika i Grekland och, ursprungligen på lån i 2014, vid Deportivo la Coruña . Han undertecknade ett telefonavtal på den spanska klubben förra sommaren.
Bekräftelse att Arsenal, som kan erbjuda Champions League fotboll, har kantat ut Everton för Lucas representerar ett slag mot Merseyside-klubben, vars nyligen utnämnda direktör för fotboll, Steve Walsh, hade öronmärkts framåt vid hans tidigare klubb Leicester.
Ronald Koeman söker fortfarande efter en spelare fotbollströja som arbetar tillsammans med Romelu Lukaku, som har kommit överens om att stanna kvar på Goodison Park under minst en årstid. Billiga Fotbollströjor , en underskrift på 13,5 miljoner pund från Lokomotiv Moskva i februari, förväntas fortfarande gå med i Hull City på lån på jakt efter fotboll i första lag.
Everton kunde än så länge sälja James McCarthy före nästa veckas deadline, med Crystal Palace, Southampton och Stoke City som alla uttryckte intresse för den 25-årige republiken Irland mittfältare, som skulle kosta cirka 18 miljoner kronor.

Arsenal hoppas att lägga till en halvlek till sin lag före deadline, med Valencias Shkodran Mustafi fortfarande deras första val. Den 24-årige tyska kostar ca 26 miljoner kronor.